Puntlassen

Puntlassen is een lasproces dat we kunnen gebruiken voor het verbinden van metalen plaatmateriaal. Het is een weerstandslastechniek waarbij warmte wordt gegenereerd door elektrische weerstand tussen twee elektrisch geleidende voorwerpen en het werkstuk.

Bij puntlassen worden de twee te verbinden metalen plaatjes tussen twee elektroden geklemd. Een hoge stroom wordt vervolgens gedurende een zeer korte tijd door de elektroden geleid, waardoor er plaatselijk intense hitte ontstaat. Deze hitte smelt het metaal op de laslocatie. Wanneer de stroom wordt stopgezet, wordt het gesmolten metaal snel afgekoeld en vormt het een sterke lasverbinding.

Voordelen van puntlassen

Snel Proces

Snel proces

Puntlassen is een methode om bijvoorbeeld plaat op plaat en/of moer op een plaat te lassen. De las kan snel voltooid worden. 

Kostenefficiënt

 

Kostenefficiënt

Bij puntlassen is geen extra vulmateriaal nodig en de elektroden kunnen herhaaldelijk worden gebruikt.

Betrouwbare methode

Betrouwbare methode

Puntlassen is een betrouwbare methode voor het maken van sterke lastverbindingen op metalen platen.

Puntlassen van diverse materialen

Het is mogelijk om puntlassen toe te passen op verschillende materialen, namelijk: staal, roestvaststaal (RVS), aluminium en gegalvaniseerd staal. Om verschillende soorten metaal aan elkaar te bevestigen, is het belangrijk dat het metaal niet te dik is, zodat de onderdelen goed aan elkaar kunnen hechten. Puntlassen heeft één hechtingspunt.

Puntlassen
MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?