metaalbewerking

Plaat walsen

Walsen wordt toegepast om metalen platen, strip en rond materiaal in een gewenste radius te maken. Het is een proces waarbij materialen worden vervormd door ze tussen rollen te passeren. De rollen oefenen druk uit op het metaal, waardoor het wordt samengedrukt en van vorm verandert. Hoe groter de druk hoe kleiner de radius. 

Bij Seine Metaal maken we uitsluitend gebruik van koudwalsen. De materialen die wij hierop kunnen bewerken zijn staal, RVS en aluminium. Onze platenwals kan een breedte aan tot maximaal 2000 mm.

Met een doordachte planning zorgen we ervoor dat uw productieproces efficiënt kan blijven draaien. Wij hanteren strakke schema's en korte doorlooptijden, en streven naar een hoge leverbetrouwbaarheid van onze producten.

MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen

Specialist in koudwalsen

Walsen is een van de oudste en meest gebruikte methoden voor het vormen en bewerken van metalen platen. Het proces maakt gebruik van walsmachines om metaal onder druk tussen rollen te duwen, waardoor de eigenschappen en vorm ervan veranderen.

Bij koudwalsen, waar wij gebruik van maken, wordt het metaal gewalst bij een temperatuur die lager is dan de kristallisatietemperatuur van het materiaal. Omdat het metaal kouder is, is er meer kracht nodig om het te vervormen. Hierdoor wordt het metaal verhard en versterkt.

Dit proces leidt tot een gladder oppervlak en een nauwkeurigere afmeting dan warmwalsen. Warmgewalst staal heeft een ruwer oppervlak dan koudgewalst staal en kan ook minder nauwkeurige afmetingen hebben.

RVS, aluminium en staal walsen

Elk van deze metalen vereist specifieke technieken en instellingen tijdens het walsproces om optimale resultaten te bereiken.

RVS is bekend om zijn corrosiebestendigheid en vereist tijdens het walsproces speciale aandacht om zijn structurele integriteit en afwerking te behouden. Aluminium is lichter en heeft een lager smeltpunt dan RVS of staal, wat betekent dat het bij lagere temperaturen en met minder druk kan worden gewalst. Dit maakt het walsen van aluminium efficiënter, maar ook gevoeliger voor beschadigingen. Staal, dat een legering van ijzer en koolstof is, is harder en heeft een hogere treksterkte dan aluminium, waardoor het bestand is tegen zwaardere walsdrukken.

Seine Metaal kan deze materialen voor u walsen. Ons team van 25 enthousiaste vakmensen gaat voor een mooi product dat exact voldoet aan de juiste specificaties.

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?