Plaat walsen

Plaat walsen wordt toegepast om metaal, strips en ander rond materiaal in een gewenste radius te maken. Het is een proces waarbij materialen worden vervormd door ze samen te drukken tussen twee of meer walsrollen. De rollen oefenen druk uit op het metaal, waardoor het wordt samengedrukt en van vorm verandert. Hoe groter de druk hoe kleiner de radius. Bij het walsen wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende technieken, afhankelijk van de temperatuur waarbij het proces plaatsvindt. Bij Seine Metaal maken we uitsluitend gebruik van koudwalsen. Bij koudwalsen wordt er op kamertemperatuur gewalst, wat de sterkte van het materiaal verhoogt. 

De materialen die wij kunnen walsen zijn staal, RVS, ijzer en aluminium. Onze platenwals kan een breedte aan tot maximaal 2000 mm. Wij kunnen ook conisch walsen, een specifiek proces binnen het plaatwalsen waarbij een conische vorm, oftewel een kegelvorm, aan het metaal wordt gegeven. Bij Seine Metaal staan kwaliteit en precisie voorop, en met onze geavanceerde koudwalsfaciliteiten kunnen we aan de hoogste eisen van u als klant voldoen. 

Voordelen metaal walsen

Voordeel Vloeiende contouren

Bij het staal walsen zijn geen las- of snijranden zichtbaar. De afgewerkte materialen hebben een glad en strak oppervlak.

Voordeel Minimale verspilling

Metaal walsen heeft de laagste materiaalverspilling. Tijdens het walsen wordt het metaal gelijkmatig vervormd zonder dat er stukken materiaal hoeven te worden verwijderd.

Voordeel Complexe vormen

Metalen platen zijn in diverse complexe vormen te vervormen, zoals cilinders, kegels, conussen, etc. Wij kunnen dus ook conisch walsen.

Specialist in koudwalsen

Plaat walsen is een van de oudste en meest gebruikte manieren om metalen platen te vormen en bewerken. Tijdens dit proces worden walsmachines gebruikt om metaal onder druk tussen rollen te duwen, waardoor de eigenschappen en vorm veranderen. Bij koudwalsen, waar wij gebruik van maken, wordt het metaal gewalst bij een temperatuur die lager is dan de kristallisatietemperatuur van het materiaal. Omdat het metaal kouder is, is er meer kracht nodig om het te vervormen. Hierdoor wordt het metaal verhard en versterkt. Dit proces leidt tot een gladder oppervlak en een nauwkeurigere afmeting dan warmwalsen.

Warmgewalst staal heeft een ruwer oppervlak dan koudgewalst staal en heeft minder nauwkeurige afmetingen. Ook behoud warmgewalst metaal minder goed zijn sterkte.

Neem contact met ons op voor meer informatie over plaatwalsen of een offerte aan te vragen!

Walsen metaal

Verschillende materialen plaatwalsen

Bij Seine metaal kunnen wij drie soorten metaal walsen voor u: staal, aluminium en RVS. Elk van deze metalen vereist specifieke technieken en instellingen tijdens het walsproces om optimale resultaten te bereiken. Ons team van 25 enthousiaste vakmensen gaat voor een mooi product dat exact voldoet aan de juiste specificaties. U kunt vertrouwen op hun expertise in het walsen van uw plaatwerk. We bekijken graag welk materiaal het beste bij uw toepassingen past en hoe we dit voor u kunnen realiseren.

RVS walsen

RVS plaat walsen staat bekend om zijn corrosiebestendigheid. Het materiaal gaat lang mee en is bestand tegen aantasting. RVS beschikt over een hoge treksterkte, hardheid en behoud zijn vorm en functie onder de verwachte omstandigheden. Daarnaast ziet het er aantrekkelijker uit en heeft het weinig onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat RVS ideaal is voor gebruik in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie en voor medische apparatuur.

Plaatbewerking metaal

Staal walsen

Staal is een legering van ijzer en koolstof. Het is harder dan aluminium en heeft een hogere treksterkte. Hierdoor is het bestand tegen zwaardere walsdrukken en is het een sterker materiaal. Staal walsen is erg populair, omdat dit type materiaal vaker wordt ingezet binnen projecten vanwege zijn sterkte. Daarnaast is staal goed bestand tegen slijtage en vervorming, wat het ideaal maakt voor toepassingen die voor een lange termijn nodig zijn. Dankzij deze eigenschappen wordt staal veelvuldig gebruikt in de bouw en zwaardere industrieën.

Ijzer walsen

IJzer walsen is een veelgebruikt proces in de metaalbewerking. Het materiaal is veelzijdig en erg stevig. Ijzer is zwaarder dan sommige andere metalen, maar de sterkte en duurzaamheid maken het een prettig materiaal om te gebruiken. De eigenschappen van dit materiaal maken het ideaal voor (grote) constructies. IJzer is relatief gezien laag in kosten, wat aantrekkelijk is voor grote projecten waar veel materiaal bij nodig is. IJzer walsen wordt vaakgebruikt in bijvoorbeeld de bouw vanwege de betrouwbaarheid en lange levensduur.

Aluminium walsen

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van aluminium walsen. Dit door de unieke eigenschappen die aluminium heeft. Dit materiaal is, ten opzichte van de andere metalen die wij aanbieden, licht in gewicht. Dit kan in verschillende situaties erg wenselijk zijn. Een ander groot voordeel van aluminium is dat het niet snel slijt, waardoor het materiaal langer meegaat. Aluminium plaat walsen wordt steeds vaker toegepast binnen verschillende sectoren, zoals de auto-industrie en de bouw.

Welke soorten walsen zijn aanwezig bij Seine Metaal?

Bij Seine Metaal beschikken we over verschillende soorten walsen die aan verschillende bewerkings behoeften voldoen. Een van onze belangrijkste machines is de 3-rollen wals, die ideaal is voor het vormen van cilindrische en conische vormen uit plaatmateriaal. Deze wals kan precieze resultaten leveren, zelfs bij moeilijke vormen. Daarnaast hebben we de 4-rollen wals, die extra controle en precisie biedt, vooral bij het walsen van dikkere platen.

Onze machines bevatten ook gespecialiseerde sectiewalsen. Deze worden gebruikt voor het vormen van hoekprofielen en buizen. Deze veelzijdigheid in machines zorgt ervoor dat wij verschillende materialen kunnen bewerken. Met onze walsapparatuur kunnen we hoge kwaliteit leveren en oplossingen bieden voor verschillende industriën.

Walsen van metaal is onze specialiteit

Bij Seine Metaal specialiseren we ons al jarenlang in het walsen van verschillende metalen, zoals staal, ijzer, RVS en aluminium. Onze machines met vernieuwde technologieën zorgen ervoor dat we voor u prachtige resultaten kunnen leveren. We hebben ruime ervaring in het vormen van zowel eenvoudige als complexe vormen, waarbij we altijd streven naar de hoogste kwaliteit. Dankzij ons vakmanschap kunnen we aan de eisen van verschillende industrieën en vakgebieden voldoen, of het nu gaat om kleine of grote projecten.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte voor uw specifieke project. Onze experts helpen u graag met uw aanvraag om platen te walsen bij Seine Metaal.

Gecertificeerde Metaalbewerkers
Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?

MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen