Afbramen bij Seine

Afbramen is een bewerkingsmethode om scherpe randen, bramen en oneffenheden van metalen werkstukken te verwijderen. Deze scherpe randen en bramen kunnen ontstaan tijdens het snijden, slijpen, stansen of van andere warme metaalbewerkingen. Het afbramen van metaal is cruciaal om de veiligheid te waarborgen.

Het verwijderen van de scherpe randen draagt bij aan de algemene kwaliteit van metalen producten, zoals aluminium en rvs. Zo worden producten netter afgewerkt en zijn deze functioneel beter bruikbaar. Bovendien verbeteren gladde, afgeronde randen de duurzaamheid van producten doordat ze slijtage en vermoeiing verminderen. En in sommige industrieën en toepassingen zijn er strikte normen en specificaties waaraan metalen onderdelen moeten voldoen. Afbramen is dan noodzakelijk. 

Voordelen

Voordeel

Veiligheid

Afbramen van metaal verhoogd de veiligheid van onze werknemers en u als klant.

Voordeel

Levensduur

Bramen zorgen vaak voor een zwak punt binnen een plaat, waardoor deze mogelijk zal scheuren of breken.

Voordeel

Efficiëntie

Metaal afbramen zorgt ervoor dat materialen beter in elkaar passen, waardoor de installatie snelheid wordt verhoogd.

Constante kwaliteit met onze afbraammachines

Wanneer we rvs afbramen gebruiken we meestal onze volautomatische afbraammachine. Deze machine maakt het mogelijk om grote series te behandelen en garandeert een kwaliteit die keer op keer hetzelfde is. Deze apparatuur gebruiken we ook wanneer we aluminium afbramen.

Binnen ons machinepark beschikken we ook over handmatige apparatuur, zodat we dit kunnen inzetten voor het fijnere werk. Het afbramen met de hand zorgt voor een nog hogere nauwkeurigheid. Een afbraammachine wordt ook wel een ontbraammachine of een kantenafronder genoemd. Dit type machine wordt ingezet om bramen, scherpe randen en ruwe oppervlakken te verwijderen.

 

Verschillende materialen bewerken: Rvs afbramen of plaat afbramen?

Bij Seine Metaal is aluminium afbramen mogelijk, maar het is ook mogelijk om bramen te verwijderen van rvs en staal. Door afbraammachines in te zetten is het mogelijk om efficiënt te werken en keer op keer producten netjes te bewerken. Onze specialisten beoordelen of het product handmatig bewerkt dient te worden of dat dit door één van onze machines wordt gedaan.   

Wat wij voor u kunnen doen:

  • Afbramen
  • Kantafronding
  • Finishen
  • Zware slakverwijdering
  • Verwijdering van laseroxide
Afbramen metaal

Verschillende bewerkingsmogelijkheden

Afbramen

Afbramen is het verwijderen van bramen. Bramen zijn ongewenste uitsteeksels aan de randen van een werkstuk die zijn ontstaan tijdens snij-, boor-, ponsprocessen of andere metaalbewerkingen.

Afschuinen

Bij afschuinen worden de scherpe randen afgerond of afgeschuind om een gladde, veilige en nette afwerking te krijgen.

Oppervlakte behandeling

Met oppervlaktebehandelingen worden ruwe oppervlakken glad gemaakt, oppervlakteverontreinigingen verwijderd en een nette afwerking gecreëerd.

Wat is het verschil tussen afbramen en ontbramen?

We ontvangen vaak de vraag wat het verschil tussen afbramen en ontbramen is. Zowel ‘afbramen’ als ‘ontbramen’ betekent het verwijderen van scherpe randen en bramen. Scherpe randen en bramen ontstaan na verschillende metaalbewerkingen en worden verwijderd om zo veilig mogelijk te kunnen werken. In Nederland noemen we deze bewerkingsmethode vaak ‘afbramen’ en in België wordt deze bewerkingsmethode vaker ‘ontbramen’ genoemd.

Ontbramen

Seine Metaal is specialist in afbramen

Het afbramen van verschillende soorten metaal doen we al meer dan 25 jaar. Ons team van specialisten streeft naar de perfecte afwerking van uw metaal.

Seine Metaal bestaat uit een team van 25 enthousiaste vakmensen en is een bedrijf met korte lijntjes. Dit betekent dat we persoonlijk en flexibel te benaderen zijn, zodat we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen. Benieuwd wat Seine Metaal voor u kan betekenen?  

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?

MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen