MIG/MAG-lassen

MIG/MAG-lassen, ook wel bekend als ‘Metal Inert Gas’ en ‘Metal Active Gas’ lassen of GMAW, is een veelgebruikte lasmethode in de metaalindustrie. Het is een elektrisch booglasproces waarbij we continue lasdraad gebruiken om de delen van het werkstuk te verbinden. Het grootste verschil tussen MIG en MAG lassen ligt in het type schildgas dat wordt gebruikt en de materialen die ermee gelast worden.

Bij MIG-lassen wordt er door middel van elektrische spanning een vlamboog gecreëerd tussen het lasdraad en het werkstuk, terwijl er gelijktijdig een beschermgas wordt gebruikt om het smeltbad te beschermen tegen de invloed van de atmosfeer. Het beschermgas, meestal argon, helpt bij het voorkomen van oxidatie en het verkrijgen van een sterke lasnaad.

Voordelen MIG/MAG lassen

Hoge lassnelheid

Hoge lassnelheid

Omdat er continue draadtoevoer plaatsvindt,
kan er snel en efficiënt gelast worden.

Sterke verbindingen

Sterke verbindingen

MIG/MAG-lassen wordt veel gebruikt in de constructie en andere toepassingen waarbij sterke en duurzame lasverbindingen vereist zijn.

Gecertificeerde Lassers

Gecertificeerde lassers

We beschikken over een team van ervaren en gecertificeerde lassers, waardoor we de beste kwaliteit kunnen waarborgen en ook grotere klussen aankunnen.

Wat is MIG-lassen?

  • Gas: Bij MIG-lassen wordt een inert gas gebruikt, meestal argon of een mengsel van argon en helium. Deze gassen reageren niet met het smeltbad.
  • Materialen: Het wordt voornamelijk gebruikt voor het lassen van niet-ijzerhoudende metalen zoals aluminium, magnesium, en roestvrij staal.
  • Kenmerken: MIG-lassen staat bekend om zijn schone en efficiënte lasverbindingen met minimale spatten. Het biedt een goede controle over het lasproces, wat nuttig is bij dunne materialen.

Wat is MAG-lassen?

  • Gas: MAG-lassen gebruikt actieve gassen zoals koolstofdioxide of mengsels van koolstofdioxide en argon. Deze gassen ondergaan een reactie met het smeltbad, wat invloed heeft op de eigenschappen van de las.
  • Materialen: Het wordt vooral gebruikt voor het lassen van koolstofstaal en laaggelegeerd staal.
  • Kenmerken: MAG-lassen is efficiënt voor het lassen van dikke materialen en is minder duur dan MIG-lassen. Het kan echter meer spatten veroorzaken en is minder geschikt voor zeer dunne materialen.

MIG/MAG lassen zorgt voor een sterke verbinding

Een sterke lasverbinding is in sommige constructies vereist vanwege de veiligheid of betrouwbaarheid. MIG/MAG lassen is een snelle, maar effectieve lasmethode dat zorgt voor een sterke verbinding. Door de gewenste objecten te voorzien van een kwalitatieve las, voorkom je lekkage en corrosie. Seine Metaal heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de branche en beschikt over team van gecertificeerde lassers, waardoor we u 100% verzekeren van de hoogste kwaliteit.

Mig Mag lasser

Wanneer kies je voor MIG/MAG lassen?

MIG/MAG-lassen is een cruciale techniek in de constructie en vele andere sectoren waar sterke en duurzame lasverbindingen essentieel zijn. MIG is geschikt voor niet-ijzerhoudende metalen en fijnere laswerk, terwijl MAG beter geschikt is voor staal en grovere toepassingen.

Allereerst staat MIG/MAG-lassen bekend om zijn vermogen om kwalitatief hoogstaande lassen te produceren. De techniek maakt gebruik van een continu toevoerende draadelektrode en schildgas, wat helpt om de lasnaad te beschermen tegen atmosferische contaminatie. Dit resulteert in schonere en sterkere lassen, vrij van onzuiverheden die de integriteit van de las kunnen aantasten.

Gecertificeerde lasser

Een ander belangrijk aspect is de veelzijdigheid van MIG/MAG-lassen. Het kan worden toegepast op een breed scala aan materialen, waaronder koolstofstaal, roestvrij staal en aluminium, en is geschikt voor zowel dunne als dikke materialen. Dit maakt het een ideale keuze voor diverse constructieprojecten, van fijne, gedetailleerde laswerkzaamheden tot het lassen van zware structurele componenten.

Ontdek wat Seine Metaal met MIG/MAG lassen voor u kan betekenen. Van de eerste ontwerpfase tot de uiteindelijke realisatie. Wij zijn uw betrouwbare partner in laswerk, klaar om elk project tot een succes te maken. Met onze flexibele en klantgerichte service zorgen we ervoor dat uw visie werkelijkheid wordt.

MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?