Plaatbewerking

Met plaatbewerking worden metalen platen verwerkt tot specifieke vormen en afmetingen. Grote en vlakke platen metaal kunnen hiermee dus volledig worden omgevormd naar een nieuw ontwerp. Dit kan worden gedaan via verschillende technische bewerkingen.Vrijwel alle plaatbewerkingen, waaronder snijden, buigen, ponsen en lassen, voeren wij uit in eigen huis. Hierdoor houden wij controle over de kwaliteit, flexibiliteit en planning. Door de plaatbewerkingstechnieken kunnen nauwkeurige en bruikbare onderdelen en constructies worden gemaakt. Onze kracht ligt daarbij niet in massaproductie, maar juist in het leveren van maatwerk. Hierdoor kunnen we een product of constructie maken dat aan uw persoonlijke wensen voldoet.

Verschillende plaatbewerkingstechnieken 

Seine Metaal is gespecialiseerd in een verscheidenheid aan metaalbewerkingen, waarbij we werken met materialen zoals plaatstaal, roestvast staal (RVS) en aluminium. Van speciale plaatbewerking tot klein en groot constructiewerk; we hebben de expertise om te voldoen aan een breed scala van behoeften.

Hier zijn enkele voorbeelden van plaatbewerkingen die wij aanbieden:

Lasersnijden

We gebruiken geavanceerde lasersnijmachines om precieze sneden te maken in plaatstaal, RVS en aluminium. Dit proces is ideaal voor het creëren van complexe vormen en patronen met een hoge precisie.

Lasersnijden

Kanten (zetten)

Met behulp van onze kantbanken kunnen we metalen platen buigen tot de gewenste hoeken en vormen. Deze techniek is essentieel voor het vervaardigen van onderdelen die nauwkeurige vouwen vereisen, zoals behuizingen en frames.

Kanten
Ponsen metaal

Ponsen

Bij het ponsen worden met behulp van een ponsmachine gaten of uitsparingen uit een metalen plaat gestanst. Dit gebeurt door een ponsstempel die met kracht door het metaal wordt gedrukt. Efficiënt voor het snel produceren van herhaalde patronen.

Walsen

Voor projecten waarbij ronde of gebogen metalen onderdelen nodig zijn, is walsen een uitkomst. Dit proces is ideaal voor het vormen van grote platen in cilindrische of kegelvormige structuren, zoals tanks en buizen.

Walsen metaal

Lassen

We bieden verschillende lasmethoden aan, waaronder MIG-, TIG- en puntlassen. Deze technieken zijn bijzonder effectief voor het verbinden van dunne platen. Onze lasmethoden zorgen voor sterke en nette lassen, wat ze geschikt maakt voor een breed scala aan toepassingen.

mig mag lassen

Aanvullende diensten

Naast onze kernactiviteiten rondom plaatbewerking bieden wij ook aanvullende diensten aan, zoals buislasersnijden, oppervlaktebehandelingen en metaalverspaning. We werken hiervoor samen met zorgvuldig geselecteerde bedrijven die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen.

Volledige service in plaatbewerking

Bij Seine Metaal streven we ernaar een volledige service in plaatbewerking te bieden. We zijn gespecialiseerd in maatwerk dat voldoet aan de diverse behoeften van onze klanten. Ons doel is om elk aspect van het productieproces, van concept tot afgewerkt product, vlekkeloos te laten verlopen. Wilt u meer weten over onze toepassingen in plaatbewerking of heeft u een aanvraag? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Ons team van circa 25 enthousiaste vakmensen staat voor u klaar.

Seine Metaal gaat voor 100% tevredenheid

Dit realiseren we door mee te denken met onze opdrachtgevers en die te ontzorgen met onze expertise en dienstverlening. Ons team van 25 enthousiaste vakmensen gaat voor een mooi product dat exact voldoet aan de juiste specificaties. Door onze persoonlijke en flexibele aanpak bedienen we onze klanten met een maatvaste totaalservice. Doordat wij vrijwel alle plaatbewerkingen in eigen huis uitvoeren, blijft er controle over de hoge kwaliteit en het proces.

Plaatbewerking metaal

Betrouwbaarheid

Wij werken met een strakke planning en hebben een leverbetrouwbaarheid van bijna 100%.

Maatvast

De mogelijkheden binnen plaatbewerking zijn erg vooruitstrevend. Onze collega's worden graag uitgedaagd om uw producten exact volgens tekening te fabriceren.

Professioneel

Wij streven naar hoge kwaliteit en professionaliteit binnen ons proces. Ons proces wordt strak gemonitord, zowel vanuit de werkvoorbereiding als op de werkvloer.

Totaal en compleet

Door onze grote variëteit aan bewerkingen kunnen wij vaak een compleet product leveren.

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?

MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen