Metaal kanten

Wilt u uw metalen platen of producten buigen naar een gewenste vorm? Bij Seine Metaal beschikken we over diverse kantbanken met open messen, waarmee we elke gewenste hoek kunnen buigen. Metaal kanten wordt ook wel ‘zetten’ of ‘plooien’ genoemd en buigt doordat metaal onder een bepaalde hoek in een stempel wordt geduwd, waardoor er een buiging ontstaat. Een buiging in het metaal zorgt voor een strakke uitstraling, maar kan ook voor meer stevigheid zorgen binnen een constructie of product.

Seine Metaal heeft meer dan 25 jaar ervaring in het kanten van metaal. Onze ambacht in combinatie met moderne technologie maakt het mogelijk om de meest uiteenlopende producten te bewerken. Het is bij ons mogelijk om diverse metalen te buigen, namelijk:

  • Aluminium kanten
  • Staal kanten
  • RVS kanten

Voordelen 

Voordeel

Hoge precisie

Kanten is een nauwkeurige techniek waarmee metalen platen met hoge precisie en consistentie worden gebogen. Hierdoor is het mogelijk om complexe vormen en hoeken te creëren met een grote mate van nauwkeurigheid.

Voordeel

Effciëntie

Na het lasersnijden van de gewenste afmeting(en) uit de plaat, wordt het plaatmateriaal vervormd door middel van kanten. Deze vervormingen worden aangebracht zonder gebruik te maken van lassen. Hierdoor is dit proces snel en efficiënt.

Voordeel

Ontwerp opties

Kanten biedt ontwerpers veel vrijheid en flexibiliteit om complexe vormen en hoeken te creëren in metalen platen. Hierdoor kunnen metalen onderdelen worden geproduceerd met unieke ontwerpen en functionaliteiten die moeilijk te realiseren zouden zijn met andere metaalbewerkingstechnieken.

hoogwaardige metaalapparatuur

Naadloos metaal kanten

Uniek aan onze service is dat we simulaties kunnen draaien van het op de kantbanken te bewerken product. Hierdoor voorkomen we onmogelijkheden tijdens het proces en zorgen we voor een efficiënt en naadloos projectverloop. Onze specialisten denken verder dan de standaard aanpak, waardoor wij complexe producten kunnen kanten.

Platen kanten tot wel 4 meter

Ons machinepark bestaat uit drie grote kantbanken, waaronder één waarmee we lengtes tot wel 4000 mm kunnen kanten. Geen project is te groot of te complex voor ons team. Of het nu gaat om geanodiseerd aluminium of hardox-slijtvast, onze gespecialiseerde medewerkers staan klaar om u te helpen.

Kanten
Metaalbewerking Seine

Kanten is voordelig en efficiënt

Het kanten of zetten van metaal is financieel voordeliger dan lassen. Door te kiezen voor kanten, kunt u aanzienlijke kosten besparen zonder in te boeten op de kwaliteit van het eindproduct.

Daarnaast zorgt kanten voor een afwerking zonder lasnaad. In tegenstelling tot gelaste constructies, die zwakke punten kunnen hebben op de lasnaden, biedt kanten een gelijke sterkte over de gehele lengte van het werkstuk. Indien gewenst kanten wij met doek om minder afdruk op het product te krijgen. Dit resulteert in een nog mooiere afwerking.

Wat is metaal kanten?

Metaal kanten is het buigen of zetten van metaal. Het metaal wordt gezet of gebogen door het materiaal met perskracht in een matrijs te duwen. Met de moderne apparatuur is het mogelijk om op een snelle, maar nauwkeurige manier platen of producten te kanten. Tot een dikte van maximaal 8mm is het mogelijk om te kanten. Heeft u een dikkere plaat? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

De maximale dikte van de verschillende materialen hebben we hieronder opgesteld:

  • Aluminium kanten: maximaal 8 mm
  • RVS kanten: maximaal 6 mm
  • Staal kanten: maximaal 6 mm

Waarom metaal kanten?

Het kanten van metaal wordt vaak gedaan om diverse vormen aan metaal toe te brengen. Metaal kanten geeft bijvoorbeeld een strakkere uitstraling weer, maar het kan ook extra stevigheid aan een constructie of product geven. Daarnaast is metaal kanten een kostenefficiënte oplossing in vergelijking met lassen. Bij Seine Metaal geven we u graag advies wat de beste metaalbewerking voor uw situatie is.

MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?