metaalbewerking

Kanten

Kanten (of zetten) is een van de meest voorkomende bewerkingen bij Seine Metaal. Het kanten van metaal is een proces waarbij metaal wordt gevormd of gevouwen tot een bepaalde hoek of vorm. Onze kantbanken beschikken over open messen waarmee we de meest complexe vormen kunnen kanten die met een traditioneel mes niet mogelijk zijn.

Bij Seine Metaal combineren we moderne technologie met het ambacht van metaalbewerking. Onze toewijding aan vakmanschap en kwaliteit is zichtbaar in elk product dat we leveren.

Lengtes tot wel 4000 mm

Ons machinepark bestaat uit drie grote kantbanken, waaronder een waarmee we lengtes tot wel 4000 mm kunnen kanten. Geen project is te groot of te complex voor ons team. Of het nu gaat om geanodiseerd aluminium of hardox-slijtvast, onze gespecialiseerde medewerkers staan klaar om u te helpen.

Kantbanken simulaties

Uniek aan onze service is dat we simulaties kunnen draaien van het op de kantbanken te bewerken product. Hierdoor voorkomen we onmogelijkheden tijdens het proces en zorgen we voor een efficiënt en naadloos projectverloop. Onze specialisten denken verder dan de standaard aanpak, waardoor wij complexe producten kunnen kanten.

Hoge kwaliteitsstandaarden

Ons team van ervaren medewerkers beheerst het proces van kanten tot in de puntjes. Zij beschikken over de expertise om elke stap te coördineren en voeren een extra eindcontrole uit om te garanderen dat elk product voldoet aan onze hoge kwaliteitsstandaarden.

Hoge precisie

Kanten is een nauwkeurige techniek waarmee metalen platen met hoge precisie en consistentie kunnen worden gebogen. Hierdoor kunnen complexe vormen en hoeken worden gecreëerd met een grote mate van nauwkeurigheid.

Efficiëntie

Na het lasersnijden van de gewenste contour uit de plaat, wordt het plaatmateriaal vervormd door middel van kanten. Deze vervormingen worden aangebracht zonder gebruik te maken van lassen. Hierdoor is dit proces snel en efficiënt.

Ontwerpopties

Kanten biedt ontwerpers veel vrijheid en flexibiliteit om complexe vormen en hoeken te creëren in metalen platen. Hierdoor kunnen metalen onderdelen worden geproduceerd met unieke ontwerpen en functionaliteiten die moeilijk te realiseren zouden zijn met andere metaalbewerkingstechnieken.

Kanten is voordelig en efficiënt

Het kanten of zetten van metaal is financieel voordeliger dan lassen. Door te kiezen voor kanten, kunt u aanzienlijke kosten besparen zonder in te boeten op de kwaliteit van het eindproduct.

Daarnaast zorgt kanten voor een afwerking zonder lasnaad. In tegenstelling tot gelaste constructies, die zwakke punten kunnen hebben op de lasnaden, biedt kanten een gelijke sterkte over de gehele lengte van het werkstuk. Indien gewenst kanten wij met doek om minder afdruk op het product te krijgen. Dit resulteert in een nog mooiere afwerking.

Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek hoe wij uw project tot uitvoer kunnen brengen.

MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?