metaalbewerking

Afbramen (ontbramen)

Een afbraammachine, ook wel bekend als een ontbraammachine of kantenafronder, is een machine die we gebruiken om bramen, scherpe randen en ruwe oppervlakken te verwijderen van metaal zoals RVS en aluminium. Het gebruik van afbraammachines kan de efficiëntie en kwaliteit van productieprocessen verbeteren. Ze verminderen handmatige arbeid, verlagen de kans op verwondingen door scherpe randen en dragen bij aan een betere afwerking van het eindproduct.

Ontbramen

Ontbramen is het verwijderen van bramen. Bramen zijn ongewenste uitsteeksels aan de randen van een werkstuk die ontstaan tijdens snij-, boor- of ponsprocessen.

Afschuinen

Bij afschuinen worden de scherpe randen afgerond of afgeschuind om een gladde, veilige en nette afwerking te krijgen.

Oppervlakte behandeling

Met oppervlaktebehandelingen worden ruwe oppervlakken glad gemaakt, oppervlakteverontreinigingen verwijderd en een nette afwerking gecreëerd.

Geautomatiseerd en handmatig

Voor de afwerking van de metalen onderdelen gebruiken we meestal onze volautomatische ontbraammachine. Deze machine is ideaal voor grotere series en garandeert een consistente kwaliteit. We beschikken echter ook over een model dat handmatig bediend wordt voor het fijnere werk. Deze handmatige machine stelt ons in staat om met grotere nauwkeurigheid te werken. We bieden diverse oplossingen aan om aan de specifieke eisen van onze klanten te voldoen.

Wat wij voor u kunnen doen:

  • Ontbramen
  • Kantafronding
  • Finishen
  • Zware slakverwijdering
  • Verwijdering van laseroxide
MAATVASTE TOTAALSERVICE

Onze metaalbewerkingen

Waarom afbramen?

Een van de belangrijkste doelen van afbramen en ontbramen is het verwijderen van scherpe randen, bramen en oneffenheden van metalen werkstukken. Deze scherpe randen en bramen kunnen ontstaan tijdens het snijden, slijpen, stansen of andere bewerkingsprocessen. Het verwijderen ervan is cruciaal om de veiligheid te waarborgen.

Afbramen draagt bij aan de algemene kwaliteit van metalen producten. Door scherpe randen en bramen te verwijderen, worden producten netter afgewerkt en functioneel beter bruikbaar. Bovendien verbeteren gladde, afgeronde randen de duurzaamheid van componenten doordat ze slijtage en vermoeiing verminderen. En in sommige industrieën en toepassingen zijn er strikte normen en specificaties waaraan metalen componenten moeten voldoen. Afbramen is dan noodzakelijk. 

Maatvaste totaalservice
Bij Seine Metaal streven we naar volledige klanttevredenheid. Dit bereiken we door nauw samen te werken met onze opdrachtgevers en hen te voorzien van onze expertise en uitgebreide dienstverlening.

Vakmensen
Ons team van 25 enthousiaste vakmensen streeft naar de perfecte afwerking van producten die exact voldoen aan de vereiste specificaties. Dankzij onze persoonlijke en flexibele benadering kunnen we onze klanten voorzien van een precieze afwerking en een uitgebreide dienstverlening die aan al hun behoeften voldoet.

Meedenken
Benieuwd naar wat Seine voor u kan betekenen? Wij kunnen elk materiaal snel en efficiënt afbramen en denken graag mee met uw productontwikkeling. Met het uitgebreide machinepark van Seine Metaal & Snijtechniek zijn vele bewerkingstoepassingen mogelijk.

Seine Metaal uw maatvaste totaalservice

Benieuwd wat Seine Metaal ook voor u kan betekenen?